Spring naar inhoud

Rotterdam

Ik ben verliefd geworden. Mijn nieuwe liefde is groot, veelzijdig, modern maar ook klassiek. Ze is heel normaal en accepteert iedereen zoals hij/zij is. Ze verrast me elke keer weer met prachtige nieuwe plekjes en inspiratie. Ik raak voorlopig nooit meer op haar uitgekeken: Rotterdam!

Al mijn leven lang woon ik in Dordrecht en is Rotterdam zo’n beetje in onze voortuin. In Dordt kon je alles wel doen, maar als je eens echt wilde shoppen of film kijken in een echte bioscoop, dan moest je toch écht in de Grote Stad zijn. Klasgenoten van de middelbare school gingen er dan ook regelmatig heen, maar ik vond het niks. Lijnbaan, koopgoot, wat een lelijke stad was Rotterdam toch. En ik houd niet eens van shoppen of de bioscoop dus wat heb ik er dan te zoeken.

Het besef dat Rotterdam meer is dan een goede verzameling winkels en lelijke nieuwbouw, werd pas een beetje gekweekt toen mijn broer Jelle er ging wonen. In een mooi krottig studentenhuisje in Rotterdam Noord. Mooie, statige huizen langs goed ingerichte lanen en straten, met gezellige eettentjes en hier en daar een speelplaats. Ik begon Rotterdam met nieuwe ogen te bekijken, maar veel kans kon ik de stad niet gunnen, want ondertussen verhuisde ik naar Leiden om daar te studeren. Maar ach, de tijd vliegt. En nu woon ik weer in Dordrecht. Rotterdam blijkt nog dichterbij dan ze vroeger leek. Ik rijd er iedere week in de trein langs. En dankzij vrienden en vriendlief (en de waterbus, waardoor ik met mijn eigen fiets in de stad kan komen voor niet al te veel geld!) leer ik de stad steeds een beetje meer ontdekken.

Modern Architecture

Rotterdam stikt van de leuke restaurantjes en caféetjes waar hipsterlimo, lokaal bier, handgemaakte patat of creatieve (vega)burgers kunt eten. Je vindt er talloze blije winkels (zoals deze vrolijkekledingwinkel en deze platenzaak aan de Nieuwe Binnenweg). Prachtige nieuwe architectuur prijkt naast oude herenhuizen, en foeilelijke flats worden afgewisseld door eyecatchers. In al die gebouwen wonen en werken mensen van allerlei soorten en maten, met allerlei nationaliteiten en achtergronden en dat maakt Rotterdam ook heel erg leuk: het straatbeeld is nooit saai! En dan heb ik het ook nog niet gehad over de talloze evenementen en projecten die er plaatsvinden.

Één van die projecten is de gigantische trap die gebouwd is op het stationsplein, die gratis toegang geeft tot het dakterras van het Groot Handelsgebouw. Van bovenaf heb je mooi uitzicht over de stad. Afgelopen week bezochten Sander en ik de nieuwe trekpleister en knoopten er een klein rondje binnenstad aan vast. Na een heerlijke lunch aan de Mauritsweg, wandelden we kriskras richting Station Blaak, om ondertussen wat foto’s te maken van bekende gebouwen van de stad.

Busy busy

Sander was there too

Ik vier Rotterdam

Kruisplein en Westersingel

Modern Rotterdam

Bedrijvig Blaak

De lelijkste bieb ooit

De Markthal

Immer warten..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij