Spring naar inhoud

Groene vrienden

Mede dankzij de dingen die ik leer over kruidengeneeskunde via mijn werk, raak ik meer en meer nieuwsgierig naar welke planten er eigenlijk om me heen groeien. De bermen staan vol met een grote diversiteit van planten die ik wel herken maar waarvan ik geen idee heb van de naam, de eigenschappen of de geschiedenis (iets wat plantenblindheid wordt genoemd). Langzaam leer ik steeds meer plantjes kennen en daar worden mijn dagelijkse wandelingen een stuk interessanter van. Ineens krijgt de berm veel meer betekenis en inhoud: ik herken de smalle weegbree, wilde kamille en heermoes. Het voelt alsof ik constant word omringd door groene vrienden, van wie ik de naam ken en die ik steeds beter leer kennen. Daar word ik heel blij van. Vandaag besluit ik tijdens mijn ochtendwandeling voor mij nog onbekende planten in de berm te fotograferen om ze later op te zoeken in mijn plantherkenningsapp. Één ervan is deze beauty. Het blijkt ‘Groot kaasjeskruid’ te zijn, een plant met een lange historie in de kruidengeneeskunde. Tof!

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij