Spring naar inhoud

Kumkwat???

We hebben sinds een tijdje een terrasboompje in een pot in de tuin staan. Het is een citrusboompje met vruchten die me onbekend voorkomen. Het lijken net druiven maar dan met een sinaasappelschil, heel bijzonder. “Zouden het gewoon mandarijnen zijn met een wat afwijkende vorm?” dacht ik nog toen ik in de winkel stond, maar op het label stond een naam die me niets zei: kumquat. Kumkwat?? Kumquat dus. Het blijkt een vruchtje dat zijn oorsprong vindt in China en wat met schil en al gegeten wordt. De schil is zoet en het vruchtvlees en sap zijn zuur. En dat vind ik blijkbaar een heel lekkere combinatie! De oogst is nu vlak na aankoop weldadig, maar ik ben wel benieuwd of het boompje ook in het niet zo tropische Nederland vruchten blijft produceren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij