Spring naar inhoud

Webinspiratie

Websites en blogs

Ik ben heel blij met mijn eigen blog en vind het superleuk als anderen mijn verhalen lezen. Zelf vind ik ook inspiratie op internet, door interessante artikelen op blogs van andere inspirerende mensen. Op deze pagina wil ik een paar van deze pagina’s noemen, om je aan te moedigen deze blogs eens te bekijken.

Maakt/denkt/praat

Drie blogs die leuk zijn om te volgen zijn blogs met namen die een beetje in hetzelfde rijtje thuis horen:

  • Ninamaakt: Nina is illustrator maar ook een inspirerend mens. Hooggevoelig, openhartig, genietend van klein geluk en dagelijkse schoonheid. Dat en wat inkijkjes in haar werk deelt ze regelmatig op haar blog. Genieten!
  • Lauradenkt: leuke, droge humor, mooie en hilarische no-nonsense verhaaltjes over het echte leven. Kort van stof, maar altijd leuk om te lezen!
  • Paulpraat: Paul plaatst niet zo heel vaak wat op zijn weblog. Maar als hij wél iets plaatst, is het meestal een goed doordacht artikel met filosofisch of maatschappelijke inslag. Én hij kan nog verdienstelijk fotograferen ook!

Reizen

Ik hou van reizen, van andere culturen, landschappen en talen. En waar geld en tijd me belemmeren om regelmatig op reis te gaan, biedt het internet me genoeg om me zoet te houden op dit gebied!

  • Globonaut: Globonaut is een open storytelling platform waar nieuwsgierige ontdekkers hun kijk op de wereld kunnen delen. Kleine of grote onderbelichte verhalen met de nadruk op cultuur, natuur en reizen. Geen snelle clicks en goedkope tips maar inhoudelijke verhalen die een genot zijn om te lezen!
  • Roselinde on the Road: Roselinde is de oprichter van Globonaut, maar schrijft ook op haar eigen blog regelmatig toffe reis- en cultuurartikelen. Niet zelden over ons eigen mooie Nederland, dus zeker de moeite waard!

Duurzaamheid/ Positiviteit/zelf-liefde

Omdat ik het leven graag een stukje mooier wil maken dan-ie is (en ‘m ook zo wil houden) kan ik met enige regelmaat wel een inspirerend artikel gebruiken over duurzaamheid, positiviteit of zelf-liefde. En daar zijn natuurlijk blogs genoeg voor. Zoals deze:

  • Hetkanwel.net: Samen de wereld een beetje beter maken? Dat is makkelijker dan je denkt, vooral wanneer je regelmatig de artikelen van deze website in de gaten houdt. Ze delen regelmatig goede initiatieven op het gebied van duurzaamheid, groen en bewust leven. Muy inspirerend!
  • Positively Present: Een blog in het Engels, vol mooie quotes, toffe inzichten en reminders over hoe je liever voor jezelf kunt zijn, positieve vibes kunt vasthouden en negatieve invloeden weer kunt loslaten. Over hoe je een zinvol, fijn leven leidt. En ook nog eens vrolijk geïllustreerd en vormgegeven door de schrijfster Dani herself.
  • Bright Vibes: Een blog die is zoals-ie klinkt. Vol artikelen, fotoseries en andere inspiratie over een betere samenleving, een duurzame aarde, inspirerende mensen en persoonlijke groei. Klinkt goed, toch?!

Instagram

De afgelopen paar jaar was ik actief op Instagram. Hoewel ik eerder sociale media (Facebook) had afgezworen omdat ik het zonde van mijn energie en tijd vond, deed ik op Instagram weer nieuwe energie op. Vooral nieuwe creatieve energie, en inspiratie op het gebied van kunst en reizen. Ik gebruikte het platform weinig om mensen te volgen die ik ken, maar volgde vooral de accounts van illustrators die ik interessant vind, of mensen die me op een of andere manier inspireren. Inmiddels heb ik ook dit sociale medium verwijderd om weer terug te keren naar een wat meer analoog leven, maar toch deel ik op deze pagina graag een aantal van de accounts die ik graag volgde op dit platform. Enerzijds om zo nu en dan zelf nog even te kijken, anderzijds om jou te inspireren om vooral accounts te volgen die jou inspireren en helpen om te leven zoals je wilt.

Bewust en/of groen leven

Hedwig Wiebes

Hedwig besloot in 2016 om haar appartement en baan in Amsterdam op te zeggen en met haar vriend te gaan wonen en werken in Chewey, hun volkswagenbusje. Al reizend, wonend en werkend door Europa hield ze haar volgers op de hoogte van hoe zo’n vrij leven eigenlijk is, wat ze belangrijk vindt in het leven en wat voor schoons ze allemaal op haar weg tegenkomt. Inspirerend! (Inmiddels wonen Hedwig en haar vriend vast op Kreta.)

Jurianne Matter

Jurianne is een designer en ontwerper van wooninspiratie. Toch vind ik haar account vooral interessant vanwege de prachtige foto’s en video’s van haar dagelijkse ochtendwandelingen over de Bussumse heide. Ze heeft een scherp oog en neemt je mee de natuur in om te genieten van alles wat je daar tegen komt.

Mama Botanica

Iris is gek op planten en die gekte deelt ze graag op haar website, haar instagramaccount en in haar nieuwe boek ‘Stek je Plant’. Regelmatig deelt ze heerlijke foto’s van haar urban jungle-appartement en van nieuwe stekjes. En op haar YouTube-account vind je nuttige filmpjes over hoe je planten moet stekken en verzorgen. Love it !

Kwetsbare held

Wout was ooit topsporter maar haalde zichzelf onderuit met perfectionisme en zich vergelijken met anderen. Nu heeft hij van kwetsbaarheid zijn speerpunt gemaakt en gaat hij met videocamera de straat op om mensen te interviewen over kwetsbaarheid, bewust leven, drijfveren, verbondenheid en andere toffe thema’s! Ook deelt hij regelmatig over zijn eigen kwetsbaarheid om hier meer openheid in gesprek over te creëren.

Scharminkel

Schrijver, dichter, woordgrapkunstenaar en levenscriticus. Bas kijkt goed naar het leven en schrijft er geestige stukjes over vol slechte woordgrappen en grappige wentelingen. Hij durft best kritisch te zijn op de maatschappij en op hoe we dingen doen en is daarom erg fijn om te volgen.

Mirjam Looij

Mirjam en Corné besloten in 2018 een grote sprong in het diepe te maken. Vanuit hun verlangen naar een simpeler, bewuster leven dichter bij de natuur verkochten ze hun huis en het meeste van hun inboedel en lieten ze een Tiny House bouwen. Sinds 2019 wonen ze dan ook echt in hun prachtige Tiny House en op haar Instagrampagina houdt Mirjam haar volgers op de hoogte van hoe het is om in zo’n huisje op wielen te leven. Daarnaast deelt ze regelmatig over groene duurzame initiatieven, waarover ze ook een boek schreef: ‘Bewuster Leven’.

Moesmeisje

Kim begon in 2015 enthousiast met haar moestuin. Op een kleine oppervlakte van maar zes vierkante meter in Utrecht weet ze inmiddels een flinke hoeveelheid groenten te verbouwen, door slim te plannen en uit te proberen met rassen en technieken. Op haar Instagrampagina deelt ze regelmatig tips en inspiratie over moestuinieren en weet ze mij en allerlei andere tuinders te enthousiasmeren. Ook leuk is haar blog/website, met praktische info per groente, een zaai-plant-oogstkalender en video’s over moestuinieren.

Oak & Blush

Mirjam woont met vier kinderen, man en kip op een prachtige plek in de Achterhoek met een wilde bloementuin. Als fotograaf en schrijver weet ze haar volgers op Instagram dagelijks te trakteren op de prachtigste plaatjes van huis-, tuin- en keukentaferelen, voorzien van huiselijke onderschriften. Niet alleen de plaatjes en teksten zijn inspirerend, in haar stories deelt Mirjam regelmatig op inspirerende wijze tips over hoe je je huishouden kunt organiseren en hoe zij dat doet als moeder van vier kids in een grote woonboerderij.

The Vegan Lifestyle

Lobke Faasen

Diëtist met een groen hart. Dat is hoe Lobke zichzelf presenteert. Ze zit op Instagram met een missie: zoveel mogelijk betrouwbare informatie over voeding geven. Ze is diëtist en weet alles over gezond plantaardig eten. Regelmatig deelt ze feitjes en tips over voedingsstoffen, tips om meer groenten en fruit te eten en interessante recepten.

Janneke van der Meulen

Janneke is een pittige tante. Topsporters en onderneemster en recht voor zijn raap in alles wat ze doet. Vanaf de ontdekking dat plantaardig eten gezonder is voor je lijf, is ze radicaal overgestapt naar een plantaardige leefstijl en sterker nog: ze baseert haar WIN-WIN-dieet voor het grootste gedeelte op fruit. Regelmatig deelt Janneke in de bijschriften van haar foto’s kleine blogjes over interessante onderwerpen. Die gaan niet alleen over voeding maar ook over mindset, motivatie en hoe je meer in lijn met je waarden en doelen kunt leven. Ze motiveert mij telkens weer om te leven zoals ik belangrijk vind.

De Bonusvegan

Judith is biologiedocent en oprichter van een bedrijf met vegan koekjes. Maar ze is op Instagram vooral bekend als de ‘Bonusvegan’: de vrouw die iedere week veel tijd en liefde steekt in het verzamelen en delen van vegan aanbiedingen bij alle Nederlandse supermarkten. Daarnaast deelt ze op haar pagina allerlei tips om plantaardig te leven: van tips voor de vrijdagmiddagborrel tot hoe je je verjaardag (mét gebak) vegan kan vieren. Superfijn!

Illustratie

Nina Maakt

Nina is illustratrice en ze maakt me blij. Met haar vrolijke illustraties van van alles en nog wat, maar ook van haar dagelijkse updates over hoe het leven als freelance illustrator eruit ziet, hoe ze omgaat met hooggevoeligheid en hoe ze geniet van dagelijkse kleine dingen. Elke vrijdag deelt ze een illustratie met iets kleins wat haar blij maakt onder de titel “Random things I like”.

Marloes de Vries

Marloes, nog zo’n heerlijk mens. Leuke, simpele illustraties over everyday life (met een goeie dot zelfspot) en over zelfliefde. Ook zij deelt regelmatig dingen over haar persoonlijk leven, zoals hoe ze omgaat met introvert zijn, tijd voor zichzelf nemen om op te laden en sociale druk. Inspirerend!

Maggie Cole

Maggie is echt zo´n lekker knettergek mens. Deelt in haar stories niets dan oldschool muziek, gekke dansjes, foto´s met een raar filter en dergelijke, maar upload op haar pagina werkelijk prachtige illustraties in haar eigen persoonlijke stijl. Mooie portretten en tafereeltjes uit het dagelijks leven, met prachtige kleuren en toffe details. Ik raak er nooit op uitgekeken!

Planet Prudence

Prudence is een Vlaamse illustratrice, bekend van haar karakter met blauw/paars haar. In haar tekeningen deelt ze alledaagse (on)gemakken op een grappig herkenbare manier. Ook is ze erg actief en gemotiveerd om het gesprek over mentale gezondheidsproblemen aan de gang te krijgen en deelt ze graag dingen over zelf liefde en geloven in jezelf.

Lieke van der Vorst

Lieke illustreert prachtige platen onder de naam LiekeLand. De platen vertellen van een wereld vol planten, dieren en mensen die in harmonie samenleven, in een hele eigen stijl. Daarnaast heeft Lieke met haar vriend een oud huisje gekocht en opgeknapt in duurzame stijl, wat ik óók heel inspirerend vind!

Creachick

“Hoi Youtube. Ik ben Maris, ook wel bekend als Creachick”.  Zo begint Creachick altijd haar video’s op youtube. Maar ook op Instagram is deze creatieve youtuber vrij actief. Ze plaatst regelmatig foto’s van nieuw creatief werk wat ze heeft gemaakt, maar betrekt ook haar volgers heel actief bij haar creativiteit: regelmatig maakt ze een illustratie waarbij ze via Instagram haar volgers laat kiezen wat ze gaat illustreren. Creatief, vrolijk en gezellig om te volgen!

Schrijven/Kunst/fotografie

Versjes van Lars

Heb Lief. Dat is wel zo’n beetje de bottom-line van de versjes van Lars. Lars schrijft lieve versjes, over liefde, verbondenheid, het mooie van het leven en dat we een beetje aardiger voor elkaar en onszelf mogen zijn. Getypt op een ouderwetse tikmachine! Goed voor een dagelijkse dosis positiviteit.

Momo

Momo is de trouwe viervoeter van fotograaf Andrew (Knapp). Met enige regelmaat vind je op hun instagram-pagina een zoekplaatje waarin je in een prachtig landschap moet zoeken naar Momo die zich ergens schuilhoudt. Goed voor je concentratievermogen en een glimlach op je gezicht. En het is hartverwarmend om getuige te zijn van de goede band die Andrew en Momo hebben, te zien op alle foto’s en filmpjes die hij uploadt.

Tanaka Tatsuya

Deze man is ge-wel-dig. Hij maakt hele minitatuurwerelden vol dagelijkse voorwerpen, die dan ineens een heel andere functie hebben. Elke keer weer verbaas ik me over zijn spitsvondigheid en de professionaliteit waarmee hij de scene bouwt en fotografeert. Ik word er zo blij van!

Humans of Amsterdam

Debra gaat regelmatig de straat op met haar camera om mensen en hun verhaal te portretteren in foto en verhaal. Deze verhalen zet ze op haar instagram-account, maar zijn ook gebundeld in een boek. Het laat zien dat werkelijk iedereen een verhaal heeft en het waard is geïnteresseerd in te zijn. Alleen al die boodschap spreekt me aan, maar het is de kleurrijke verzameling mensen met uiteenlopende verhalen die me inspireert.

Maartje van Diepenbrugge

Maartje ken ik uit mijn stad, als zangeres én heel tof mens. Toen ik haar op instagram tegenkwam was ik helemaal verbaasd. Ze blijkt op allerlei vlakken ontzettend creatief. Prachtige tekeningen, schilderijen, borduurwerkjes die levensecht op foto’s lijken en hele vrolijke, creatieve collages van huis-tuin-en-keuken-tafereeltjes van haar gezin. LOVE IT!

Versjes van Mar

Marlouk schrijft poëzie met krantenknipsels. Lieve, grappige of mooie gedichtjes, om steeds weer naar uit te kijken. Ik kende haar vanuit de metro (de treinkrant), maar ben blij dat ik inmiddels vaker gedichtjes van haar mag lezen op haar Instagram-account. En, ook heel fijn, af en toe upload ze een liedje, want ze kan ook práchtig zingen!

Reizen

Globonaut

Globonaut is een open storytelling platform waar nieuwsgierige ontdekkers hun kijk op de wereld kunnen delen. En op Globonaut ben ik een beetje trots. Trots dat er naast alle simpele lijstjes-en-klik-reissites ook een platform is ontstaan waarop diepgaandere reis- en cultuurartikelen worden gepubliceerd. En trots dat ik daaraan mag meewerken. Op de instagram zie je vooral prachtige foto’s afkomstig uit de artikelen. Geniet van de foto’s en klik ook zeker ‘ns door naar het platform zelf, voor gave artikelen!

Roselinde Bon

Roselinde is een topwijf. Creatief, openhartig, gepassioneerd en bewust. Oprichtster van Globonaut, maar ook actief op haar eigen website en instagramaccount, waar ze je regelmatig deelgenoot maakt van haar reizen en van mooie tafereeltjes in o.a. Amsterdam en Breda. Met prachtige foto’s maar ook vaak grappige teksten en interessante weetjes. Leuk om te volgen!

Kitkat_ch

Martina is een fotografe met een liefde voor weidse, verlaten landschappen in wat onbeminde landen. Regelmatig bezoekt ze (met of zonder haar oude volkswagencamper) landen als Iran, Oman of Marokko, om te genieten van woestijn, bergen en de oosterse cultuur en keuken. Ze is heel actief op Instagram, waardoor je regelmatig het gevoel hebt met haar mee te zijn op reis. Daarnaast deelt ze, wanneer ze thuis is, prachtige foto’s van haar bergdorp Zwitserland en haar geweldige katten.

Heb jij nog websites, blogs of accounts op Instagram waar je heel enthousiast over bent? Schroom niet om ze met me te delen. Stuur me een berichtje via de contactpagina!