Spring naar inhoud

Instagramgalerij

In de zomer van 2016 ontdekte ik de app Instagram. Hoewel ik al heel lang daarvoor Facebook had verwijderd en niet zoveel moest hebben van sociale media, vond ik deze sociale app wel leuk: volop ruimte voor mooie fotografie en dus een toffe manier om een soort galerij op te bouwen met mooie, inspirerende foto’s. Ik gebruikte het platform weinig om mensen te volgen die ik ken. Daarentegen ontdekte ik al gauw inspirerende accounts van andere kunstenaars zoals illustrators en fotografen, die ik begon te volgen. Ik deed er nieuwe creatieve energie op en inspiratie op het gebied van kunst en reizen.

Maar na vier jaar en de documentaire ‘The Social Dilemma‘ ben ik me er weer meer bewust van geworden wat de negatieve kant van Instagram kan zijn. Bij mezelf merkte ik de verslavende werking van de app. Parallel daaraan groeide mijn verlangen om met zo min mogelijk schermtijd te leven en terug te gaan naar een leven zonder sociale media. Ik besloot Instagram te verwijderen.

Ik scrolde nog eens door mijn eigen profiel en merkte dat ik het zonde vond om dat stuk te laten verdwijnen bij het verwijderen van mijn account. Het is in die vier jaar tijd zo’n mooie galerij geworden, vol plaatjes die me echt blij maken als ik ernaar kijk. Daarom heb ik een mooie oplossing bedacht: ik plaats die prachtige galerij hier, op mijn eigen site. Doordat het schermafbeeldingen zijn, is er geen mogelijkheid meer tot het lezen van de onderschriften bij de foto’s of het bekijken van de video’s. Op zich ook niet zo’n ramp, en je kunt wél de mooie verzameling zien waar ik zoveel liefde en aandacht in heb gestopt. Scroll away en geniet ervan!