Spring naar inhoud

Parel

Yes, ik ben lekker op dreef met de Zeven Zussen-serie. Het is zo tof om te merken hoe goed de boeken in elkaar zitten, hoe vakkundig de schrijfster historische feiten met fictie heeft verweven en hoe goed het haar is gelukt om zich in te leven in de verschillende manieren waarop de verschillende zussen hun adoptiegezin hebben ervaren en welke rol zij daarin spelen. Heel tof.

Dit boek – Parel – gaat over Cece, de vierde zus in het gezin. Een eigenzinnige dame die altijd heel close is geweest met haar zusje Star maar verder het gevoel had nergens bij te horen. En wanneer haar zusje zich nu ook van haar losmaakt en haar eigen leven gaat leiden, voelt ze zich helemaal verloren. Vanuit een wanhopige vluchtpoging, besluit ze naar Australië te vliegen. De plek waar ze vanwege haar spinnenangst nog nooit is geweest, maar waar volgens de brief van haar vader, haar biologische oorsprong ligt.

Ik vind het tof om te merken dat mijn beeld van Cece vanuit de eerdere boeken van deze serie echt verandert naarmate ik haar eigen verhaal lees. Ze krijgt meer diepte, meer lagen en daardoor ben ik een beetje meer van haar gaan houden. En wat ik heel tof vind aan dit boek: de kunstzinnige sfeer, het thema eenzaamheid versus eigenheid én een stukje geschiedenis van Australië, een land waar ik nooit een goed beeld bij heb kunnen vormen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij