Spring naar inhoud

Big Magic

Dit boek stond al eeuwen op mijn lijst om te lezen omdat het binnen de creatieve wereld een soort cultstatus heeft bereikt. Nou, naar mijn idee is dat wel terecht. Wat een geweldig boek. Het leest als een trein, vol geestige anekdotes en prachtige zinnen. Kort gezegd is Big Magic één lange, hoopvolle, vrolijke, motiverende ode aan creativiteit. Een lange, bemoedigende motivational speech om het creatieve leven te leiden waar je van droomt en om uiting te geven aan alle ideeën die in je zitten, ondanks angst en onzekerheden. Dat betekent dus niet dat je je baan moet opzeggen om fulltime kunstenaar te worden, niet eens dat je goed hoeft te zijn in wat je doet. Het betekent simpelweg dat je besluit niet meer te luisteren naar angst, maar kiest voor een spelend leven waarin je luistert naar je hart, en gevolg geeft aan onze natuurlijke innerlijke drang om mooie dingen te máken.

Nou, dat spreekt mij natuurlijk wel aan. Ik koos niet voor niets voor de titel ‘Moois van Marijke’ toen ik me een tijd geleden realiseerde dat het gewoonweg mijn passie is om mooie dingen te maken. Dit boek heeft mij enorm geholpen om me over mijn creatieve koudwatervrees heen te helpen en weer te gaan ‘spelen’ met muziek, tekst, verf en alle andere vormen van creativiteit die in mij zitten. Om mijn angsten te laten voor wat ze zijn en gewoon te proberen. Het boek heeft ervoor gezorgd dat mijn creatieve energie weer is gaan stromen, een ervaring die ook vele anderen lezers van dit boek hebben gehad. Ik ben er super dankbaar voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij