Spring naar inhoud

Storm

De boeken van de Zeven Zussen serie las ik al eens eerder. Met spanning wachtte ik steeds af tot het volgende boek uit was, waardoor ik soms langs moest wachten tot ik verder kon met lezen. In afwachting van het laatste deel van de serie, die in mei uitkomt, ben ik begonnen om alle voorgaande delen van de serie (zeven stuks) opnieuw te lezen, zodat ik alles weer vers in mijn hoofd heb zitten wanneer ik aan de ontknoping begin. Ik mag de boeken lenen van mijn schoonmoeder, maar het eerste boek heeft ze aan iemand anders uitgeleend, dus ik begin mijn Zeven Zussen reünie bij boek twee: Storm.

Het verhaal gaat over Ally, de tweede in het gezin en de kalme leider van de zussen. Nuchter, stoer en heel zelfstandig reist ze als professioneel zeilster de wereld over voor wedstrijden en trainingen. Maar de dood van haar vader, gevolgd door een traumatische ervaring op zee, brengt haar grof met haar beiden benen op de vaste grond, waar ze besluit te stoppen met zeilen. Met de aanwijzingen van haar vader reist ze af naar Noorwegen om op zoek te gaan naar haar biologische achtergrond. Het brengt haar een zoektocht die begint met de onbekende zangeres die de eerste versie van (Griegs muziek van) het toneelstuk ‘Peer Gynt’ opvoerde. Een tof verhaal tegen de achtergrond van het muzikale landschap van eind 19e eeuw!

2 antwoorden »

  1. Ik ben erg benieuwd naar het laatste boek. Bij deze boeken heb ik altijd wel dat het even duurt voordat ik goed in het verhaal zit. Maar als het dan zover is, kan ik het niet meer wegleggen. 🙂

    • Ja dat herken ik, Aukje! Ik merk wel dat ik nu bij het herlezen wel veel sneller in het verhaal zit en ze achter elkaar weglees, dat is echt heerlijk!☺️ En dan straks hopelijk de ontknoping van alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij