Spring naar inhoud

Gevulde zoete aardappel met kikkererwten en avocadotahini

Mijn rubriek ‘Wat eet je dan wel?’ is gebaseerd op de vele vragen en misverstanden die ik ben tegengekomen (en nog tegenkom) sinds ik ben overgeschakeld naar een plantaardig dieet. Waar vegetarische gerechten, snacks en taarten nog wel gangbaar zijn, vinden veel mensen het toch lastig te bedenken wat er voor opties overblijven wanneer je ook geen melk, kaas, yoghurt en eieren eet. Daarom neem ik je in deze rubriek mee op reis in het leven van een vegan. Gerechten, zoetigheden, snacks en inspiratie voor als je in paniek denkt “Help, Marijke komt eten!!” of gewoon geïnteresseerd bent in plantaardige recepten.

Sommige ingrediënten maken van een gerecht gewoon meteen comfort food. Warm, romig, een beetje zwaar eten is gewoon fijn af en toe. Dus in plaats van friet met een klodder mayo is dit dan ook een heel fijn recept. Helemaal niet zo moeilijk maar wel heel chill.

Gevulde zoete aardappel met kikkererwten en avocadotahini (voor 2 personen)

Ingrediënten
 • 2 middelgrote zoete aardappels
 • 1 klein blikje kikkererwten
 • 1 rode paprika, in kleine blokjes
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 1 avocado
 • 5 gram peterselie, fijngesneden
 • 2 tot 3 el tahin
 • sap en rasp van een halve citroen
 • 100 ml water
 • 2 el olijfolie
 • peper & zout
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.
 2. Prik met een vork flink wat gaatjes in de zoete aardappels en bak ze in een ovenschaal in 45-60 minuten boterzacht.
 3. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Meng ze in een kom met de paprika, peterselie, olie, citroenrasp, citroensap, de helft van de knoflook, wat peper en zout en roer goed door elkaar.
 4. Doe het vruchtvlees van de avocado, de andere helft van de knoflook, tahin, wat citroensap, 100 ml water en wat zout en peper samen in een kom en pureer met de staafmixer tot een romige saus. Voeg eventueel meer water toe tot je de juiste consistentie hebt gevonden.
 5. Haal de zoete aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen. Snij ze dan over de lengte in en klap ze een beetje open. Verdeel het kikkererwtenmengels in en naast de aardappels en serveer met een flinke dot avocadotahini.

Eet smakelijk!

P.S. Omdat ik nog driekwart pakje falafel over had, heb ik op de foto dit recept gemaakt met falafel in plaats van kikkererwten. Ook lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij