Spring naar inhoud

Vaste grond

Deze collage en dit gedicht maakte ik met knipsels uit kranten en tijdschriften. Het gaat over mijn worsteling met de zwaarte en ellende in deze wereld. Het is een herinnering aan dat ik niet de hele wereld op mijn schouders hoef te dragen en niet alle verantwoordelijkheid hoef te voelen voor het oplossen van de klimaatcrisis en het onrecht in deze wereld. Dat ik mag zoeken naar het positieve en mild voor mezelf mag zijn, ook al staat de wereld in brand.

1 antwoord »

  1. Toevallig kwam ik vanmorgen tijdens het hardlopen langs een tuin met daarin een Atlas beeld (hij draagt de wereld op z’n schouders). Mijn gedachte was toen ook: laten we onszelf dat toch niet aandoen… Het helpt ook zo weinig. Maar de neiging herken ik zeker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij