Spring naar inhoud

Mexicaanse wraps met vegagehakt & guacamole

Mijn rubriek ‘Wat eet je dan wel?’ is gebaseerd op de vele vragen en misverstanden die ik ben tegengekomen (en nog tegenkom) sinds ik ben overgeschakeld naar een plantaardig dieet. Waar vegetarische gerechten, snacks en taarten nog wel gangbaar zijn, vinden veel mensen het toch lastig te bedenken wat er voor opties overblijven wanneer je ook geen melk, kaas, yoghurt en eieren eet. Daarom neem ik je in deze rubriek mee op reis in het leven van een vegan. Gerechten, zoetigheden, snacks en inspiratie voor als je in paniek denkt “Help, Marijke komt eten!!” of gewoon geïnteresseerd bent in plantaardige recepten.

Eten is emotie

Eten is zoveel meer dan voedsel voor ons lichaam. Het is een uitingsvorm van cultuur, het is iets sociaals, het zit vol emotie. Ik heb het zelf ook. Sommige gerechten brengen me regelrecht terug bij mijn jeugd en andere recepten zijn verbonden met mensen in mijn leven. Zo ook het recept wat ik vandaag deel. Als ik dit recept maak, ben ik in gedachten terug op die zomerdag waarop mijn broer Jelle en zijn lief langskwamen om samen te eten. Terwijl onze mannen bijkletsten, doken Jelle en ik de keuken in en genoten van onze gezamenlijke passie: koken from scratch. Hij liet me vaardig zien hoe simpel het is om zelf tortillawraps te maken en hoe je met een heleboel kruiden een heerlijke Mexicaanse mix kan maken. Nu denk ik elke keer terug aan dat moment van liefde en smaakt het recept nog nét even wat lekkerder. Credits voor dit recept gaan naar Jelle! (En Sander verdient credits omdat hij supergoed én snel wraps kan maken. Hij neemt meestal dat deel van het recept op zich.)

Mexicaanse wraps met vegagehakt & guacamole (voor 2 personen)

Voor de wraps (6 stuks)
 • 250 gram bloem
 • 1/2 tl zout
 • 2 tl olie
 • 100 ml lauw water
 1. Meng de ingrediënten met een lepel in een kom tot een grof beslag.
 2. Kneed het beslag daarna met de hand tot een soepel deeg.
 3. Laat tien minuten rusten.
 4. Verdeel het deeg in zes gelijke delen en rol daar dunne wraps van ter grootte van een grote koekenpan. (Gebruik genoeg bloem om te bestuiven en draai de wrap steeds zodat hij niet aan je aanrecht vastplakt.)
 5. Verhit een koekenpan zonder olie en bak daarin op hoog vuur de wraps een (halve) minuut op elke kant.
Voor de vulling van vegagehakt
 • 1 verpakking vegagehakt
 • 2,5 el paprikapoeder
 • 1,5 el komijnpoeder
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl mosterdpoeder
 • 2 tl gedroogde oregano
 • 1 el cacaopoeder
 • een snufje pimentpoeder
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 2 paprika’s, in smalle reepjes of blokjes
 • 1 (kleine) courgette, in kleine blokjes
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • (Tip van Sander: een klein blikje maïs)
 1. Meng alle kruiden tot een roodbruin poeder. Roer het gehakt erdoor en meng goed.
 2. Verhit een flinke laag olie in een hapjespan en bak daarin op hoog vuur het gekruide gehakt.
 3. Voeg geleidelijk (één voor één) de ui, paprika en courgette toe en bak een paar minuten mee. Voeg als het aankoekt een klein scheutje water toe.
 4. Voeg het blik tomatenblokjes toe, roer goed door en laat op middellaag vuur sudderen.
Voor de guacamole
 • 2 rijpe avocado’s
 • 1 klein uitje, heel fijn gesnipperd
 • 1 rijpe tomaat, fijngesneden
 • flinke scheut limoensap
 • zout & peper naar smaak
 1. Maal in de hakmolen het vruchtvlees van de avocado’s met het limoensap tot een gladde saus.
 2. Roer met een lepel de ui en tomaat door de avocadospread.
 3. Maak op smaak met zout en peper.

Besmeer je tortillawrap met guacamole, schep er vulling op en vouw dicht. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij