Spring naar inhoud

Levenskracht

De lente is in volle kracht bezig door te breken en ik besluit weer een keer een lange wandeling te maken in het bos vlakbij mijn werk. Zonder plan, eindtijd of vastomlijnde route dwaal ik door het bos, mijn zintuigen wagenwijd open voor al het schoons van de lente. Elke paar stappen voel ik diepe verwondering en dankbaarheid. Voor het diepe, frisse groen van nieuwe blaadjes. Voor de pure kunst van een knop die zich langzaam uitvouwt, elk blad met duizelingwekkend veel detail. Voor kleine pluizige katjes met kleine hele sprietjes. Voor het prachtige contrast tussen al dat hoopvolle jonge leven en het verder nog kale, op het oog slapende bos. Ik voel de levenskracht van de natuur en ik word er bijna wild van, zo vervuld voel ik me van diepe verwondering, ontzag en verbinding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij