Spring naar inhoud

De hemel is altijd paars

Wat een fijn boek is dit. Melancholisch, poëtisch, lieflijk en kleurrijk. Je maakt kennis met Arghavan, een jonge Iraanse vrouw die nog niet zo lang in Nederland is. Het verhaal neemt je mee naar haar tweedehands kledingwinkel waar ze mensen observeert en een paar voorzichtige vriendschappen opbouwt. Arghavan worstelt met haar nieuwe leven op zo’n totaal andere plek: ze verwondert zich over over de Nederlandse cultuur, over hoe iedereen altijd haast heeft en weinig aandacht lijkt te hebben voor de dingen die écht belangrijk zijn. Tegelijkertijd wordt ze achtervolgd door haar herinneringen aan (het paradijselijke) Iran van haar jeugd en de tijd waarin haar moeder van de een op de andere dag vertrok en haar vader steeds verder weggleed in zijn opiumverslaving. Een prachtig (niet al te dik) boek, wat ik in één dag uitlas.

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij