Spring naar inhoud

Fascianerend

Ik leer veel in de yoga opleiding. Zoals over het bestaan van fascia, een vorm bindweefsel dat zich als een spinnenweb om al je spiervezels, organen en bloedvaten heenvouwt, zorgt voor hydratering en signalen doorgeeft met de snelheid van het licht. Je kunt het vergelijken met de velletjes van een mandarijn of sinaasappel: net als al die kleine fliebertjes tussen en om de partjes geen, zo is ook ieder mini-onderdeel is ons lichaam omgeven. En het mooiste? Het fascia netwerk komt overeen met de acupunctuurpunten en de energiebanen/meridianen uit de oosterse geneeskunst. Geweldig toch? Fascianerend! 😜 Moet ik dus nu elke keer aan denken als ik een mandarijntje pel, en dan moet ik glimlachen van verwondering.

2 antwoorden »

  1. Boeiend dat je daar in de yoga opleiding over leert! Mijn osteopaat is fasciatherapeut en die verricht echt wonderen. Als ik een pijntje heb ga ik bij haar en daarna ben ik ervan af. Ik heb dus zo sinds mijn 17de lage rugpijn gehad en ben 3 jaar terug tijdens mijn zwangerschap (toen liep ik dus al 12 jaar met rugpijn rond) bij haar gegaan omdat de pijn echt te erg werd. Na 2 of 3 sessies was ik er van af. Echt bizar!

    • Wat gaaf Irene, dankjewel voor je reactie! Ik had ook niet verwacht dat ik dit in mijn opleiding zou krijgen, maar wat ik niet wist – en veel andere mensen ook niet – is dat bepaalde oefeningen in yoga helpen om verstijfd/verkleefd fascia los te maken. Super interessant hè! Het lichaam zit zo bijzonder in elkaar. ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij