Spring naar inhoud

Zelfzorg

Waarom is het toch altijd zo moeilijk om tijd in je agenda te blokken voor ‘niks’? Even zitten en met jezelf en je gedachten zijn.. ik weet dat het goed voor me zou zijn en toch blijft het lastig. Gelukkig word ik getipt voor de online les meditatie en ontspanning van yogasite (mijn nieuwe werkplek). Op deze vrijdagavond trek ik met vijf kwartier terug op zolder, met zacht kaarslicht, dekentjes en kussens en geef me eraan over. Het blijkt ook nu lastig om die miepen in mijn hoofd te laten kletsen (“wat een onzin”, “ik had zoveel in deze tijd kunnen doen”) en gewoon te genieten. Want eigenlijk is het best lekker: gewoon even naar de fijne stem luisteren van de docent, contact maken met mijn lichaam, mijn ademhaling, en lange momenten van stilte om gewoon even te zitten en te niksen. Zelfzorg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij