Spring naar inhoud

Landgoed de Peerdegaerdt

Afgelopen vrijdag liep ik na een paar weken weer door de donkergroene poort van Landgoed de Peerdegaerdt. Met uitzicht op de winterse fruitbomen had ik een gesprek en daarna maakte ik een rondje langs alle dieren, de boomgaard en de (kale) moestuin: om afscheid te nemen.

Op mijn plek op De Peerdegaerdt

Afgelopen anderhalf jaar zette ik met veel plezier en passie in om De Peerdegaerdt naar buiten toe te presenteren. Ik beheerde de sociale mediakanalen, schreef wekelijks een (verdiepend) artikel op de blog en maakte talloze foto’s, nieuwsbrieven, flyers, persberichten en andere content. Ik schreef in totaal zo’n 380 sociale mediaberichtjes, maakte honderden (zo niet duizenden) foto’s, ontwikkelde allerlei flyers, factsheets en ansichtkaartjes en uploadde tientallen blogs. Ik kijk met dankbaarheid en trots terug op het resultaat.

Want De Peerdegaerdt was de eerste werkplek waar ik me goed op mijn plek voelde. Waar ik  mijn verwondering over de prachtige aarde waarop we leven kwijt kon, waar ik ruimte kon geven aan mijn innerlijke drang om mensen te inspireren en tot nadenken te stemmen. Waarin ik mijn werk mocht maken van mijn levensmissie om de schoonheid in iedere dag te laten zien. En waarin ik met mijn talenten een steentje bij mocht dragen aan een mooiere, liefdevollere wereld.

Een nieuwe uitdaging

Maar het leven neemt regelmatig onverwachte wendingen: mijn behoefte aan meer uitdaging en een nieuwe omgeving viel samen met een prachtige nieuwe kans. En zo begin ik per vandaag op een hele toffe plek: yogastudio en -opleidingscentrum Yogasite in Breda. Een plek die misschien nóg wel beter aansluit bij hoe ik in het leven sta: in liefdevolle openheid naar een ieder die ik tegenkom en met een nooit aflatende passie voor persoonlijke ontwikkeling en groei. De komende periode mag ik ook hier mijn schrijftalent inzetten om mensen te inspireren en motiveren.

Met dankbaarheid terugkijken

Maar om de afgelopen periode met veel liefde af te sluiten, kijk ik graag nog één keer terug. Hier zijn alle artikelen die ik voor De Peerdegaerdt schreef op een rijtje, gesorteerd op onderwerp:

De Peerdegaerdt algemeen

 1. Herfst op De Peerdegaerdt
 2. Een origineel Sinterklaascadeau
 3. Een nieuw jaar op Landgoed de Peerdegaerdt
 4. De slootkant: een wondere wereld tussen het riet
 5. Lente op De Peerdegaerdt
 6. Zomer op De Peerdegaerdt
 7. Hoe groeit een peer?
 8. De Peerdegaerdt in vogelvlucht: wat gebeurt er allemaal?
 9. Peerdegaerdts sap: van bloesem tot versapping!
 10. Ontdek De Peerdegaerdt!
 11. De beste honingvervanger, hoe vind je die?
 12. Kerst op De Peerdegaerdt

Moestuinieren

 1. Een moestuin beginnen, hoe pak je dat aan?
 2. Moestuintips, de 10 beste vind je hier!
 3. November: tijd voor een moestuinplan
 4. Gezonde moestuingrond: de basis
 5. Mulchen? Waarom, wanneer en hoe doe je dat?
 6. Kennissessie: Je hoofd opruimen en de MatriXmethode
 7. Mei in de moestuin: wat is ijsheiligen?
 8. Zomergroenten: eten volgens het seizoen
 9. Zaden oogsten
 10. Een seizoen lang in de moestuin
 11. Eten uit je moestuin in de winter

Paardencoaching

 1. Coaching met paarden in de praktijk
 2. Teambuilding met paarden – goede voornemens
 3. Interview: paardencoaches Eefje en Petra
 4. Paardentaal: alles wat je moet weten
 5. Paardentherapie: het paard als medecoach

Natuur- en kruidengeneeskunde

 1. Weerstand verhogen op een natuurlijke manier? Zo doe je dat!
 2. Kruidenondersteuning: hoe geneeskrachtige planten onze dieren ondersteunen
 3. Onkruid of geneeskruid
 4. De wijsheid van de natuur: interview met herborist Lisette Kreischer
 5. Natuurgeneeskunde – een holistische kijk op gezondheid
 6. Geneeskrachtige planten
 7. Geneeskrachtige kruiden

Zorgboerderij

 1. 10 jaar zorgboerderij op Landgoed de Peerdegaerdt
 2. Thuiszittersprogramma: van een zware burn-out naar een eigen bedrijf
 3. Autisme en eetproblemen
 4. Ervaringsverhaal zorgboerderij – Op reis naar jezelf
 5. Dieren zijn goed voor je! Hier lees je waarom
 6. 5 vooroordelen over autisme op een rij
 7. Hoogbegaafdheid bij thuiszitters
 8. Zorg en onderwijs op De Peerdegaerdt
 9. Als je kind thuiszit: ervaring van ouders van een thuiszitter
 10. Individuele begeleiding: waarom?

Varkens (knuffelen)

 1. Dé leukste kerstactiviteit – knuffelen met Ginger en Knor!
 2. De leukste foto’s van Ginger en Knor
 3. 15 leuke feitjes over onze knuffelvarkens!
 4. Extra varkensknuffelvreugde: vier vragen aan onze nieuwe workshopbegeleiders!
 5. Uitbreiding van onze varkensfamilie!
 6. Oxytocine: knuffelen maakt gelukkig
 7. Wat eet een varken?
 8. Vinden varkens aaien en knuffelen fijn?

Vergaderen

 1. Vergaderen in de natuur
 2. Een heidag – alles wat je moet weten
 3. Effectief vergaderen: 5 tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij