Spring naar inhoud

Zondagskind

Dit boek las ik in korte tijd uit. Vlot geschreven, makkelijk in te komen en heel interessant. Het boek neemt je mee in het hoofd van het meisje Jasmijn. Ze is anders dan veel andere kinderen en vindt het leven ingewikkeld. Er zijn harde geluiden, veel dingen die ze niet logisch vindt en mensen die allerlei dingen van haar verwachten. Dingen die voor andere kinderen heel vanzelfsprekend zijn, zijn voor Jasmijn een worsteling of een aanleiding voor kortsluiting, paniek of migraine.

Jasmijn heeft autisme en het is interessant om via dit speels geschreven boek even te kunnen ervaren hoe dat voor haar is. Hoe zij school ervaart, waar ze stress van krijgt of juist heel blij van wordt. Heel interessant om eens te lezen naast de kennis die ik als psycholoog heb van autisme. één ding is duidelijk: ik heb in ieder geval niet autisme zoals Jasmijn en daar ben ik heel dankbaar voor. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij