Spring naar inhoud

Een doodgewoon leven

Dit boek stond al heel lang op mijn lijstje en ik was verbaasd toen ik zag dat het al in 1930 geschreven is. Wanneer je het leest, merk je daar helemaal niks van. Het is mooi geschreven, prachtige volzinnen en een verhaallijn die je meeneemt in het leven van de hoofdpersoon: een gestructureerde man die een doodgewoon, geordend leven heeft geleid en daar tegen het einde van zijn levensdagen op terugblikt. Maar geleidelijk aan spiraalt het verhaal de diepte in en raakt de hoofdpersoon met zichzelf in discussie over zijn levensverhaal. Want onder die oppervlakte van tevredenheid en middelmatigheid blijkt een diepte aan emoties, tegenstrijdigheden en spanningen te sudderen. Dit boek leest als een trein, maakt nieuwsgierig, zet aan het denken en laat je verwonderd en dankbaar achter. Aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij