Spring naar inhoud

Prikkelbaar

Na een drukke week ben ik prikkelbaar en moe. Sander en ik krijgen een beetje ruzie om iets onzinnigs: een duidelijk teken dat ik aan mijn tax zit en ontspanning nodig heb. We maken het gelukkig snel goed en daarna besluit ik om mijn prikkelbaarheid te bestrijden met wat extra prikkeligs: de pranamat (spijkermat) die ik heb gekregen van werk. De werking van de mat is gebaseerd op acupressure: de duizenden kleine ‘naaldjes’ zorgen ervoor dat je bloedsomloop wordt gestimuleerd en je op een diep niveau ontspant. Het kost wat wilskracht om me over mijn aanvankelijke weerstand heen te zetten, maar als ik er eenmaal op lig, is het verbazingwekkend fijn. Mijn hele rug wordt warm en ik voel hoe ik steeds automatisch uit mijn hoofd naar mijn lijf en ademhaling wordt getrokken.

2 antwoorden »

  1. Wat fijn te lezen dat deze mat je goed doet. Mijn Russische lerares heeft mij ook geadviseerd zo’n mat aan te schaffen. Ik twijfel nog een beetje maar na het lezen van jouw ervaring ben ik dichterbij de aanschaf 😉 want dat hoofd blijft maar doorgaan en ontspannen blijft moeilijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij