Spring naar inhoud

Winterkunst

Vanochtend stond ik op en was de wereld wit. Geen sneeuw, maar wel een laagje vorst op alle oppervlakten. Met een blauwe lucht en een stralende zon kon het niet anders dan dat het buiten prachtig moest zijn. Dus hup, na mijn ochtendritueel trok ik jas, sjaal, muts en handschoenen aan en stapte naar buiten. Ik werd beloond met een magnifiek uitzicht op het Haringvliet met een bevroren uiterwaard en glanzend zonlicht op het wateroppervlak. Maar nóg mooier vond ik de herfstbladeren die ik overal op de grond zag: elke nerf prachtig uitgelicht door de kleine glinsterende ijskristalletjes. Winterse blingbling, práchtig! Want zoom maar ’s even in: zoveel detail, zo’n perfecte harmonieuze vorm.. het is toch net kunst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij