Spring naar inhoud

Helder

In eerste oogopslag lijkt het kaal, grijs en somber: het natuurgebiedje waar we lopen is in slaap, de bomen kaal, de bodem bruin en zompig. We kruipen nog wat verder in onze kraag en steken onze handen diep in onze jaszakken tegen de kou. Maar met iedere zie ik weer helderder wat er ook alweer zo mooi is aan de winter: de vormen worden zoveel duidelijker zichtbaar. In het voorjaar en de zomer neemt de kleur het over: dan zie je grote schermen groen, bossen roze en gele bloesem. De vorm valt dan weg. Pas als al het overtollige afvalt en de wereld in winterslaap is, wordt de vorm zichtbaar. De prachtige, kronkelende vorm van bomen, weerspiegeld in het kraakheldere water. Pas in de winter zie je hoe prachtig de natuur werkelijk is, in álle lagen en tot in detail.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij