Spring naar inhoud

Tussen twee werelden

Op dit boek had ik me echt verheugd. Op één of andere manier vind ik het altijd heel prettig om boeken te lezen die zo dicht bij de dood staan. Door bewust dat onderwerp op te zoeken, word ik altijd gedwongen om juist ook te zien wat het leven zo de moeite waard maakt. Alsof de energie en kwaliteit van het leven helderder zijn hoe dichterbij de dood komt. Dit boek leek me prachtig, maar eigenlijk viel het me nogal tegen. Ik had verwacht een prachtig verhaal te lezen over de lessen die de schrijfster had opgedaan over het weer oppakken van haar leven na het overleven van kanker. De helft van het boek bleek echter te gaan over haar ziekte zelf, over hoe verschrikkelijk de behandeling was en hoe haar leven in de vier jaar dat ze tegen de dood vocht afbrokkelde tot bijna niks. Veel duisternis en verdriet en weinig hoopvols. Ook wel ontnuchterend om te lezen, maar ik had gehoopt dat de tweede helft me dan toch nog iets meer levenslessen zou kunnen meegeven of zou kunnen doen vervullen van verwondering over dit leven. Daar slaagt de schrijfster helaas niet in. Al met al blijf ik achter met een zurige smaak in mijn mond: kanker is en blijft een verschrikkelijke ziekte en de behandeling is zwaar en soms onmenselijk. Soms is daar simpelweg niks goeds in te vinden.

P.S. Toen ik op de schrijfster zocht, ontdekte ik dat ze helaas weer opnieuw aan de ziekte lijdt en nog minder overlevingskans heeft. Absoluut verschrikkelijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij