Spring naar inhoud

Het niemandsland tussen onderwijs en zorg

Deze maand ben ik alweer een jaar werkzaam bij De Peerdegaerdt! Als communicatiespecialist mag ik het mijn werk noemen om met mijn spiegelreflexcamera mooie plaatjes te schieten, toffe flyers te ontwerpen en interessante artikelen te publiceren op de blog.

Ik ben dankbaar dat ik verantwoordelijk mag zijn voor de manier waarop De Peerdegaerdt zich naar buiten toe presenteert. Want ik ben trots op wat dit prachtige landgoed allemaal doet. Landgoed de Peerdegaerdt maakt het verschil voor tientallen kinderen en jongeren die op de zorgboerderij komen voor persoonlijke begeleiding, in het speciaal voor thuiszitters die zijn vastgelopen op school. Voor hen is het vaak een lange zoektocht op weg naar herstel. Op De Peerdegaerdt komen deze kinderen tot rust en vinden ze de weg naar succesvolle terugkeer in de maatschappij.

En dat niet alleen: ook in het grijze gebied tussen onderwijs en zorg, wil De Peerdegaerdt een rol spelen. Het is een niemandsland waarin maar weinig geregeld is en waarin veel thuiszitters zich verloren voelen. Ze hebben wél behoefte aan onderwijs, maar vinden geen aansluiting in de bestaande onderwijssystemen en lopen daardoor vast. De Peerdegaerdt wil hier een oplossing voor bieden en onderzoekt dit.

Hierover sprak ik met twee professionals en schreef ik een artikel. Lees ‘m hier.

Regelmatig schrijf ik voor mijn werk op Landgoed de Peerdegaerdt interessante artikelen, blogs of interviews. Die deel ik ook graag met mijn eigen publiek, want ik ben er best wel een beetje trots op!

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij