Spring naar inhoud

Niet meer dan een ademtocht

In dit dunne maar prachtig geschreven boekje deelt Anne Phelipe haar diepste gedachten en gevoelens met ons. Of eigenlijk richt ze haar verhaal aan haar overleden geliefde, de beroemde Franse acteur Gerard Phelipe, die in november 1959 na een heel kort ziekbed overlijdt aan leverkanker. Hijzelf weet niets van dat ziekzijn, de artsen en Anne besluiten dat voor hem verborgen te houden. Ze hopen dat hem hierdoor lijden bespaard blijft en hij tot zijn laatste adem zal genieten.

Anne beschrijft haar strijd met de rauwe werkelijkheid van Gerards naderende dood, terwijl ze uit allemacht in het hier en nu probeert te genieten van wat er wel is: een diepe, prachtige liefde tussen twee unieke mensen die het samen goed hebben. Het levert een adembenemend mooi boekje op, vol poëtische zinnen vol zelfonderzoek.

Indrukwekkend hoe eerlijk Anne de pijnlijke en rauwe gevoelens aangaat zonder weg te lopen. En net zo indrukwekkend hoe ze die diepe pijn weet te vangen in woorden zonder dat het aanstellerig of sentimenteel wordt. Prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij