Spring naar inhoud

Ubuntu

Ubuntu is een Afrikaans begrip dat gaat over wat ons in essentie mens maakt: de verbinding met de mensen om ons heen. Geen mens is wie hij is zonder de mensen die om hem heen staan. Je bent (geworden) wie je bent, dankzij je ouders, leraren, vrienden en andere mensen die een belangrijke rol hadden of hebben in jouw ontwikkeling. Dat beseffen en voelen, zorgt ervoor dat je anders in het leven komt te staan en andere keuzes maakt. Liefdevollere keuzes.

Mungi Ngomane, de kleindochter van Aartsbisschop Desmond Tutu, is opgegroeid met de wijsheid van Ubuntu en deelt in dit boek de belangrijkste lessen daarover. Niks nieuws voor mij, maar wel een fijne herinnering aan hoe ik wil leven: in verbondenheid met de mensen om me heen en met een open hart dat gericht is op de menselijkheid en waardigheid van een ieder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij