Spring naar inhoud

De geschiedenis van mijn seksualiteit

Seksualiteit en gender interesseren me mateloos. Wat is vrouwelijkheid bijvoorbeeld, wat maakt dat je je een vrouw voelt of als zodanig wordt ingedeeld? Als je er dieper over gaat nadenken, blijken die grenzen heel wat minder scherp dan je van te voren dacht. Ik hou ervan dit soort concepten te bevragen, taboes te doorbreken en vanzelfsprekendheden in twijfel te trekken. Daarom trokken de cover en flaptekst van dit boek me aan.

Tobi kwam ter wereld als Sofie en bewandelde een lange weg op zoek naar zichzelf voordat hij tot de conclusie kwam dat hij 1) op vrouwen viel en 2) zich niet lesbisch voelt maar zich niet thuis voelt in het hokje ‘vrouw’. Die hele lange weg, die beschrijft Tobi in dit boek. Zonder blad voor de mond, met een flinke dosis ironie en helaas wat mij betreft in een enorm irritante schrijfstijl.

Hoewel ik het interessant vond om een kijkje te krijgen in het hoofd van iemand die een totaal ander leven heeft en een stuk vrijer omgaat met seksualiteit en relaties, viel het boek me tegen. Na afloop kon ik niet bedenken welke nieuwe inzichten of lessen het me heeft opgeleverd en was ik vooral blij dat ik klaar was met lezen. Jammer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij