Spring naar inhoud

Paarden stelen

Dit boek heet je welkom in het hoofd van de Noorse Trond. Na de dood van zijn vrouw besluit hij zich op zijn 67ste zich terug te trekken en de laatste jaren van zijn leven in de eenzame nabijheid van de natuur door te brengen. Hij verkoopt zijn huis en bedrijf en trekt zich terug in een klein huisje op een prachtige plek in Noorwegen. Vlak bij het bos en een groot meer vult hij zijn dagen met simpele klussen en nadenken. Het is een regelmatig, rustig en overzichtelijk leven, ongestoord door mensen. Precies volgens plan.

Maar dan ontmoet Trond een leeftijdsgenoot. De ontmoeting maakt een stroom aan herinneringen los en brengt hem terug naar een zomer toen hij vijftien was en met zijn vader de vakantie doorbracht in net zo’n huisje. Trond kijkt terug op zijn leven en op hoe de gebeurtenissen in die zomer van 1948 de loop van niet alleen zijn eigen leven veranderden. In de beschrijvingen van de omgeving, werkzaamheden en gedachten van Trond, raken het hier en nu en het verleden langzaam met elkaar verweven.

Het boek zit vol prachtige zinnen, interessante mijmeringen en filosofische zelfreflecties van de hoofdpersoon. Een fijn mijmerboek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij