Spring naar inhoud

Zintuigen

Een hele dag in Leiden. Geen plan, geen afspraken, geen verplichtingen, geen haast. Gewoon rustig rondwandelen in deze stad die nog steeds zo vertrouwd en als thuis voelt en kijken wat de dag me brengt. Ik volg mijn zintuigen en mijn intuïtie. Zo hoor ik op de Hooglandse Kerkgracht zacht orgel en gezang, een mooie harmonie, gedempt maar langzaam aanzwellend met elke stap die ik verder richting de kerk zet. Ik besluit om de kerk heen te lopen naar de grote deuren en binnen te stappen. Daar word ik getrakteerd op een klein klassiek koor dat repeteert voor een concert van morgen. De klanken brengen me in vervoering en vullen de sobere maar prachtige kerk, waar ik al sinds mijn bachelor uitreiking niet meer was geweest. Dit is precies wat ik wil, wat zo heerlijk is aan een planloze dag. Ik voel me gezegend en verbonden met de wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij