Spring naar inhoud

Tuintherapie

Tuintherapie, van het begrip had ik nog nooit gehoord maar ik was er wel benieuwd naar toen oma me dit boek toestak. Geschreven door een therapeut van Eleos met een achtergrond als hovenier. Een interessante combinatie waarmee hij heel wat mensen heeft geholpen in de tuin van de psychiatrische opnamekliniek van Eleos.

Tuintherapie is een vorm van lichaamsgerichte therapie, want iedereen die van tuinieren houdt weet hoe ontspannen je wordt van onkruid wieden, planten snoeien of gewoon maar wat rommelen. En daarnaast biedt de natuur talloze mogelijkheden tot bezinning en reflectie, evenals waardevolle levenslessen. In dit boekje wordt uitgelegd hoe tuintherapie in zijn werk gaat, rijk geïllustreerd met ervaringsverhalen van cliënten. Tof boek, bedankt oma! ☺️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij