Spring naar inhoud

Vlijt en zegen

Verkregen door vlijt en zegen. Sowieso vind ik het heel leuk als mensen hun huis een naam geven en persoonlijk maken. Dan is er de subtiele rijm in dit zinnetje waardoor het zo mooi klinkt. En natuurlijk is er dan nog de betekenis. Want ik vind er wel een waarheid in schuilen: het is goed om hard te werken voor je eigen geluk, maar je kunt nog zo hard werken voor alles wat je wilt bereiken, maar je hebt ook gewoon een beetje geluk nodig. En de dingen die mee zitten, die je toe vallen, die zijn een zegen. Daar mag je best wel even bewust dankbaar voor zijn. Tel je zegeningen, zei men vroeger. En samen met hard werken is dat denk ik een heel goed recept voor een rijk leven (al dan niet letterlijk als wel rijk in je hart en beleving).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij