Spring naar inhoud

Shobono

Florinda Donner is een antropologe die onderzoek doet naar de rituele gebruiken van sjamanen in de jungle van de Amazone. Wanneer ze door een Indiaanse oude vrouw vanuit een missiepost wordt meegenomen naar haar volk in het oerwoud, begint een lang en tijdloos avontuur.

Florinda wordt geadopteerd door de bewoners van een dorpje, leert de taal en wordt meer en meer vertrouwd met (en onderdeel van) met de leefwijze, gewoonten en rituelen van de Iticoteri, zoals de stam heet. Geleidelijk vervaagt de grens tussen haar werk en haar persoonlijke ervaring. Ze is niet langer een onderzoeker… ze ís simpelweg. In het moment, zonder verleden en zonder toekomst, verbonden met de dorpsgenoten, het ademende oerwoud en het universum.

Shobono (de naam voor een dorpje als waar ze een jaar lang leeft) is een prachtig, betoverend verhaal van een bijzonder jaar. Het is fascinerend om te lezen hoe de Iticoteri leven, naar het leven en de dood kijken en omgaan met ziekte, gevaar, geluk en liefde. Florinda sluit het oerwoud, de stam en haar ervaringen in haar hart en keert als veranderd mens terug naar de westerse wereld.

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij