Spring naar inhoud

De wilde stilte

Na hun zware maar prachtige en verrijkende wandeltocht (waarover het voorgaande boek Het Zoutpad gaat) zijn Raynor en haar man Moth weer terug in de bewoonde wereld. Dankzij een handreiking van een wildvreemde hebben ze weer een dak boven hun hoofd en is Moth aan een studie begonnen. De toekomst is ongewis met de ziekte van Moth en hun financiële omstandigheden, en Raynor voelt zich niet (meer) thuis in de maatschappij.

In dit boek duik je dieper in de wereld van Raynor. Prachtige, poëtische beschrijvingen van het Engelse landschap (waarin ze zich zo verbonden en heel voelt) worden verweven met die van haar innerlijke landschap: herinneringen, dromen, angsten en verlangens. Je leeft mee met Raynors zoektocht naar haar plek en haar kracht, haar worstelingen en overwinningen om na het niemandsland op het South West Coast Path (waar ze zich zo thuis voelde) weer te aarden en te vertrouwen. Dat lukt dankzij een prachtig gebaar van iemand die haar eerste boek heeft gelezen en hen een aanbod doet: nieuw leven blazen in een oude boerderij door het land weer terug te geven aan de natuur.

Wat een prachtig boek, zo mogelijk nog mooier dan ‘Het Zoutpad’, het bracht me regelmatig tot tranen van ontroering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij