Spring naar inhoud

De jongen die te veel voelde

Dit boek verandert je kijk op autisme. Het waargebeurde verhaal neemt je mee en geeft je een interessante inkijk in de wereld van een wetenschappelijk onderzoeker én het leven van een ouder van een kind met autisme. De hoofdpersoon van dit boek, Henry Markram is namelijk beiden. Als wereldberoemd hersenonderzoeker en vader van een zoon met autisme (Kai), zet hij alles op alles om te begrijpen hoe de wereld er voor mensen met autisme uitziet.

Met wetenschappelijke methoden als instrument en Kai als realiteitscheck, worstelt hij jarenlang met de vraag wat autisme is. Hij komt hij tot een revolutionaire conclusie: mensen met autisme voelen niet mínder maar juist méér. Ze ervaren de wereld als ongelofelijk en zelfs pijnlijk intens en dat leidt tot hun autistische gedrag en symptomen.

Hoe dat werkt en hoe Henry tot zijn nieuwe theorie over autisme kwam, wordt in dit boek verhalenderwijs uit de doeken gedaan. Informatief en boeiend!

1 antwoord »

  1. Hoi Marijke,

    Dát is een interessant boek! Dat wil ik ook graag lezen. Heb je het zelf of geleend?

    Liefs, Pa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij