Spring naar inhoud

Mirabel

Vandaag fotografeerde ik op mijn werk de eerste bloesem van het jaar: de tere witte bloempjes met de gele springerige stampertjes van de Mirabel – een pruimenboom. Ik kan er eindeloos naar kijken, naar al die prachtige details in dat kleine tere bloempje. De vijf kleine witte bloemblaadjes, de inieminie gele stampertjes, bij de aanzet van de bloem versierd met een klein zweempje roze. De groene blaadjes van de boom opgerold ertussen, klaar om uit te rollen zodra de bloesem er genoeg van heeft. Al mijn hoop zit erin: mijn hoop op het nieuwe seizoen, vol licht en kleur en geur, vol energie. Ik kan niet wachten en zolang ik naar de bloesem kijk, met mijn oog of door de lens van mijn camera, is ze er al: de lente.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij