Spring naar inhoud

Schapensnelweg

We wandelen over de kade van de Waal in Nijmegen. In tegenstelling tot de winkelstraten aan de andere kant van de binnenstad, is het hier heerlijk rustig. Weinig verkeer, weinig mensen op straat. Verderop aan de kade, zien we in de verte, is het wel een enorme drukte, maar niet zoals je hier verwacht: er trekt een schaapskudde langs. Een rustige vrouw gekleed in schutkleuren en een geel verkeershesje loopt voorop, twee collies rennen heen en weer om de kudde bijeen te houden en de optocht wordt afgesloten door een kalme man op een fiets, eveneens in schutkleuren en een geel hesje. Het is een bijzonder gezicht zo, +- 150 schapen over een nagenoeg lege boulevard. Een schapensnelweg, grapt Sander. De kudde omsingelt de naderende lijnbussen en dwingt hen tot stilstaan. Bij iedereen die het schouwspel gade slaat, verschijnt vanzelf een enorme lach op het gezicht. Ik voel me als een kind. Verwonderd en uitgelaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij