Spring naar inhoud

Meneer Olifant

Hij stond al heel lang op ons verlanglijstje. Een grote olifantsoor onder het dakraam op zolder. De plant zou de hele inrichting oplichten, afmaken, sfeer geven. Toen ik meneer olifant tegenkwam in het tuincentrum kon ik hem niet laten staan. Twee zielige bladeren, in het grootste blad een lelijke kras, in het kleinste blad een scheurtje op de punt. Niet moeders mooiste, gedoemd om nooit te worden geadopteerd.

Meneer Olifant ging met mij mee, kreeg een nieuwe grote pot met verse aarde en het lichtste plekje in huis, onder dat grote dakraam. Al snel kwam het derde blad en het vierde blad. Elk nieuw blad werd groter dan het vorige. En kijk ‘m nu staan: meneer olifant is de parel van de zolder die ons iedere dag blij maakt. Wat een beauty, hè?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij