Spring naar inhoud

Gevulde courgette

Mijn nieuwe rubriek ‘Wat eet je dan wel?’ is gebaseerd op de vele vragen en misverstanden die ik ben tegengekomen (en nog tegenkom) sinds ik ben overgeschakeld naar een plantaardig dieet. Waar vegetarische gerechten, snacks en taarten nog wel gangbaar zijn, vinden veel mensen het toch lastig te bedenken wat er voor opties overblijven wanneer je ook geen melk, kaas, yoghurt en eieren eet. Daarom neem ik je in deze rubriek mee op reis in het leven van een vegan. Gerechten, zoetigheden, snacks en inspiratie voor als je in paniek denkt “Help, Marijke komt eten!!” of gewoon geïnteresseerd bent in plantaardige recepten.

Sander laat het bedenken van wat we eten meestal aan mij over. Maar soms heeft hij een idee. Een goed idee. Zoals gevulde courgette. Een supergezond maaltje bommetje vol groenten en specerijen. Je kan het eten met gebakken aardappeltjes of rijst (dan is dit recept misschien genoeg voor drie mensen), maar wij aten het gewoon zo en dat was wat ons betreft ruim voldoende. Jammie jammie!

Gevulde courgette

Benodigdheden (voor 2 personen)

Twee courgettes, gehalveerd
1 paprika, in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
500 gram tomaten, in blokjes
1 pakje plantaardig kruimgehakt
2,5 eetlepel paprikapoeder
1,5 eetlepel komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl mosterdpoeder
2 tl gedroogde oregano
0,5 tl zout
snufje pimentpoeder
1 el cacaopoeder

Bereiding

1) Meng alle kruiden tot een roodbruin poeder, roer het gehakt erdoor en meng goed.
2) Schraap met een theelepel het vruchtvlees uit de courgette zodat het schuitjes worden.
3) Druk het vruchtvlees door een zeef om er zoveel mogelijk vocht uit te krijgen. Snijd het in stukjes.
4) Verhit de oven tot 230 graden Celsius. Bak de courgettes 10 minuutjes zonder vulling voor.
5) Bak het gekruide gehakt in een flinke laag olie op hoog vuur.
6) Voeg geleidelijk (één voor één) de ui, paprika en courgettevulling mee. Voeg als het aankoekt een klein scheutje water toe.
7) Voeg de tomatenblokjes toe, roer goed erdoor en laat sudderen.
8) Vul de courgettes met het groentemengsel en bak nog 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

P.S. Deze vulling is ook superlekker met (zelfgemaakte) wraps en guacamole (bedankt Jelle voor het heerlijke specerijenrecept!)…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere volgers

Lees meer van mij