Spring naar inhoud

Beter laat dan nooit

Toen dit voorjaar op mijn kolenveldje de ene na de andere plant omviel (letterlijk), had ik door dat er iets niet goed ging. Ik bleek bezoek te hebben gehad van de koolvlieg, wiens larven ondergronds de wortels van je planten aanvreten tot deze doodgaan en omvallen. Ik besloot het zekere voor het onzekere te nemen en een aantal kolen te verplaatsen naar andere plekken in de tuin voordat ook zij ten prooi zouden vallen aan deze plaag.

Dit koolrabiplantje kreeg een nieuw plekje in de siertuin, verdekt opgesteld tussen de herfstaster. Hij had het zwaar toen de tuin tot vier keer toe blank kwam te staan door de hevige regenval. Maar hij overleefde het, net als het bezoek van een familie groene rupsen. En nu begint hij -beter laat dan nooit- toch echt te groeien! Ik ben zo blij! Zou ik dan toch nog één klein zelfgekweekt koolrabi’tje kunnen eten dit jaar?!

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij