Spring naar inhoud

Lof der eenzaamheid

De afgelopen maanden merkte ik van binnen een steeds sterker wordend verlangen om me even terug te trekken in een paar dagen eenzaamheid. Gewoon even enkel met mezelf zijn zonder al te veel input, meningen en afleiding van anderen om me heen. In lijn met dat verlangen, duikt de schrijver van dit boekje (Stephan de Jong) in het thema eenzaamheid om te ontdekken welke belangrijke meerwaarde bewust gekozen eenzaamheid heeft in deze van communicatie vergeven (digitale) wereld. Daarvoor laat hij je als lezer kennismaken met tien denkers (van de oudheid tot nu) die eenzaamheid waardeerden en nodig hadden. Eenzaamheid – zo heb ik deze week ook gemerkt – is een plaats die ruimte geeft voor bezinning, ontplooiing en verheldering. Waar je je kunt ontdoen van de ballast en onzin die onze harten en hoofden vullen in de sleur van het dagelijks leven. De verhalen en levens van de denkers in dit boek laten je nadenken over wat eenzaamheid in jouw leven kan betekenen. Ze nodigen je uit om ook eens een paar dagen of langer alleen door te brengen. Het boek is interessant, intellectueel maar wel vlot en makkelijk geschreven. Aanrader!

1 antwoord »

  1. He Marijke

    Wat een leuke blogs heb je geschreven, ik heb ervan genoten. Die van jouw knuffelvriendje en van die fiets raakten mij het meeste . Maar ook de prachtige foto’s.

    Je bent nu weer thuis, naar het leven van alledag.
    Daar wachten je 3 eigen knuffelvriendjes. Het zal best even wennen zijn, maar je kan het altijd nog een keer herhalen .

    Liefs Mieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij