Spring naar inhoud

Sterker dan afwijzing

Ooit kreeg ik dit boek aangeraden van een vriendin die het goed vond. Vervolgens hoorde ik de auteur spreken op een conferentie over leiderschap waar mijn vader me mee naartoe nam. En nu kwam dan eindelijk het moment dat ik het boek zelf ter hand nam. Het is dat ik nog andere bezigheden had, anders had ik het gemakkelijk in één dag uit gehad. Wat een tof boek, vlot geschreven, grappig maar ook leerzaam. Jia Jiang heeft als kind grote dromer om een innovatief ondernemer te worden. Hij verhuist als tiener naar Amerika om die droom waar te maken maar realiseert zich op zijn dertigste dat hij depressief is, bijna vader wordt van zijn eerste kind maar nog steeds zijn droom niet heeft verwezenlijkt. En waarom niet? Uit angst. Angst voor afwijzing.

Daar laat Jiang het niet bij zitten. Hij besluit de angst bij de horens te vatten en begint aan een speciaal project. Gedurende 100 dagen voert Jiang iedere dag een opdracht uit die hem gegarandeerd een afwijzing gaat opleveren. Van vragen of hij mag voetballen in de achtertuin van een onbekende tot gratis fitnesstraining vragen in ruil voor een presentatie over ondernemen. Jiang verzint de gekste projecten om over zijn angst voor afwijzing heen te stappen en zich te wapenen tegen de pijn die dat oplevert. Het is een interessant en grappig avontuur waarin hij leert dat je raarste verzoeken soms worden ingewilligd afhankelijk van aan wanneer, hoe, waar en aan wie je het vraagt. En dat afwijzing je ook juist hele belangrijke lessen kan leren en in mooie situaties kan brengen. In dit boek neemt hij je op een vlotte, leuke manier mee in zijn ontdekkingstocht. Aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij