Spring naar inhoud

Getikt

Door de grijpgrage handjes van mijn nichtje van inmiddels anderhalf heeft mama hem maar uit voorzorg van de vensterbank gehaald en voor the time being even op tafel geparkeerd: de oude typmachine van Olympia. Als ik er neerplof voor een kop thee, trekt hij zo opeens mijn aandacht. Wat leuk, dat heb ik al lang niet meer gedaan! Toen we het ding net hadden – op de kop getikt bij een kringloopwinkel denk ik – hebben we speciaal via internet een nieuw inktlint besteld en getest of hij het nog deed. Ja dus. Superleuk om zo nu en dan eens iets op te tikken.

Vandaag besluit ik een brief te tikken aan een vriend in Nijmegen. Een verjaardagsgroet samen met een update. Leuk om dat eens op zo’n ouderwetse manier te doen. Sneller dan met de hand schrijven (wat ik normaal doe) maar authentieker en rustgevender dan op een laptop met zo’n fel scherm die zichzelf steeds ververst (wat ik om die reden dus vrijwel nooit doe). Love it. Alleen jammer dat de typmachine bij iedere regel steeds minder soepel terugschuift en nog vóór het einde van de brief helemaal niet meer wil bewegen. Ik heb de brief maar met de hand afgemaakt. Iemand nog verstand van typmachines die mij kan helpen met de reparatie (of een zaak weet waar dat kan)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij