Spring naar inhoud

Onkruid of prachtplant?

Wilde guldenroede. Het was de nachtmerrie van mijn buurman die in het vroege voorjaar heel wat uurtjes oorlog heeft gevoerd met de wortels van deze plant. Overal in zijn tuin kwamen de jonge plantjes op en dat was veels te veel. Net als die beruchte pispotjes, die zich al rondwikkelend alle andere planten in een tuin met gemak verstikken. Niet bepaald de favorieten van een enthousiast tuinierder. Of beter gezegd: onkruid van de bovenste plank. Maar eerlijk, nu het onkruid in onze buurtuin -ondanks het harde werk in het voorjaar- toch zegeviert, begin je je bijna af te vragen waarom dit onkruid wordt genoemd. De bijen vliegen af en aan, vlinders fladderen rond en ik word dagelijks vrolijk van de prachtige gele pluimen en de lieflijke witte kelkjes. Het is toch een werkelijk prachtig gezicht?!

2 antwoorden »

  1. Nou, dat is zeker prachtig. Snap je soms niet hé waarom onkruid onkruid genoemd wordt terwijl het er dan soms zooo prachtig bij staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij