Spring naar inhoud

Wildplukken

Ik heb net ons groentenpakket opgehaald bij de biowinkel en fiets via een mooie route terug naar het dorp. Langs de dijk staan op verschillende plekken wilderige braamstruiken, vol rijpe vruchten. ‘Waarom pluk ik er niet wat?’ denk ik bij mezelf. Het geeft zo’n zomerse sfeer en zo’n fijn gevoel van tijdloosheid. Gewoon even tien minuten fiets aan de kant en met aandacht zoeken naar de mooiste bramen, precies rijp genoeg waardoor ze zonder echt te hoeven knijpen zo losglippen van de tak. Wat een fijn moment. En het resultaat is een klein zakje vol verse wildplukbramen, heerlijk om morgen tussendoor van te snoepen.

2 antwoorden »

  1. Leuk bericht Marijke en heel herkenbaar.
    Van die heerlijke sappige bramen, waarvan je vingers helemaal blauw worden.

    Eet smakelijk !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij