Spring naar inhoud

Veranderend landschap

Vol goede moed zijn Sander en ik begonnen aan een hardloopschema waarbij we in dertien weken, met drie keer in de week trainen, gaan opbouwen tot de vijf kilometer. We hebben afgesproken steeds hetzelfde stukje te rennen, langs de eerste akker aan de rand van het dorp, richting de schapenboerderij. Regelmatig gaan we ’s ochtends vroeg, maar ook wel in de middag of het begin van de avond. Heerlijk om de rust van de omgeving te ervaren en leuk om te zien hoe de omgeving langzaam verandert naarmate de lente vordert. Van bloeiend kool- en raapzaad naar fluitekruid en boterbloemen, hoogstaand gras en hier en daar een felle paarse bloem in de bermen. Maar ook de gewassen op de akkers, die van kleine groene stipjes in een zee van bruine aarde veranderen in een groen veld. Ook de inieminie lammetjes zijn inmiddels al kleine schaapjes geworden. Die subtiele veranderingen waarnemen is misschien nog wel het leukste van dit hardloopavontuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere volgers

Lees meer van mij