Spring naar inhoud

Groeikracht

Het begon met een zaadje uit de rode paprika die ik at in mei. Het werd een klein sprietje, net gras. Het groeide verder en kreeg twee blaadjes. En nog twee en steeds meer. Het werd een plant. Toen ik dacht dat het seizoen voor de plant nu wel zo’n beetje ten einde zou lopen, ontstonden bloemetjes en de eerste paprikaatjes verschenen al snel. Begin oktober haalde ik op aanraden van moestuinblogs die ik las de planten binnen, om ze de kans te geven nog verder te rijpen in een warmere omgeving. En kijk ze nu. Echt al een paprikavorm, maar dan de babyversie. Ik ben benieuwd of ik ze daadwerkelijk nog kan oogsten en eten maar het groeiproces brengt me veel verwondering en vreugde (en dat is precies waar ik het voor deed).

2 antwoorden »

    • Nee rood. De andere plant is uit een zaadje van een snoeppaprika, die waren vermoedelijk oranje. Dus het is wachten op extra groei en tot ze kleuren! Ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij