Spring naar inhoud

Grote dromen, kleine stapjes

Ik droom al jaren van een zelfgebouwd, zelfvoorzienend Tiny House op een groene plek met een moestuin. Klein, bewust leven dichter bij de natuur. Het is een grote droom die wat voeten in de aarde zal hebben om te verwerkelijken. Maar elke grote droom begint met kleine stapjes en velen daarvan neem ik nu al. Minder spullen kopen, dingen repareren en zelf maken. Mijn ruimte zo efficiënt mogelijk inrichten zodat we op een klein leefoppervlak een prima leven leiden. Plantaardig eten. Tweedehands kleding shoppen of via kledingruils aan nieuwe kleren komen.

Via een supercool filmpje kreeg ik afgelopen maand eindelijk het duwtje om te beginnen met moestuinieren. In potten binnen en straks op ons minibalkon, maar hé, je moet toch ergens beginnen..! Ik word echt superblij als ik naar de eerste groene uitlopers kijk van de zaadjes uit de paprika, die me drie weken geleden zo goed heeft gesmaakt. Zou ik ooit een zelf verbouwde paprika kunnen eten van deze plantjes?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij