Spring naar inhoud

Vlaggen tellen

Het is een lange traditie: vlaggen tellen. Het is mijn beste herinnering aan een van goede herinneringen doorspekte Koninginnedag als kind. Met papa en mama en mijn twee broers in de auto naar Opa en Oma. Ik in het midden (want ik was de kleinste), aan beide kanten een broer en dan met het hoofd door het raam of je neus tegen de ruit, je nek alle kanten opdraaiend, kijken hoeveel vlaggen je kunt ontdekken. Soms stond de teller wel op een paar honderd vlaggen. Bij opa en oma een oranjetompoes eten en een rondje over de oranjemarkt. Ook al ben ik al lang geen kind meer en gaan we niet elk jaar meer langs opa en oma, horen de tompoes en het vlaggen tellen er nog steeds bij. En ook op deze rare Koningsdag (eh, Woningsdag, excuus) maak ik van de gelegenheid gebruik om vlaggen te tellen op mijn rondje naar de supermarkt. Toch weer 150 vlaggen geteld! En de tompoes? Die was weer ’s verrukkelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij