Spring naar inhoud

Toch nog op reis

Na onze backpackreis in Zuidoost-Azië hadden we beiden het reisvirus wel te pakken. Maar het leven gaat stap voor stap en met studies, stages, ons eerste eigen huisje en baan en de bruiloft waren er afgelopen jaren genoeg andere dingen om ons tijd en geld te besteden. En ook nu nog, zit reizen er even niet in. Desondanks ben ik m’n reisgevoel nog altijd niet kwijt. Alle foto’s op ons toilet herinneren me dagelijks aan onze backpackreis. Elke wandeling of fietstocht zonder vooraf bepaald doel voelt als een minireisje. Praten met onbekenden zonder haast brengt me terug naar die dagen zonder plan waarin de dag een heel andere wending kon nemen dan je had gedacht, doordat je iemand tegenkwam of je nieuwsgierigheid volgde. Reizen hoeft niet enkel in het buitenland. En niet eens buiten je eigen woonplaats. Het kan overal. En als je er niet zo goed in bent, zijn er altijd nog reisverhalen. Zoals dit bijzondere verhaal van een vrouw die in haar eentje 1000 kilometer over de Niger door Mali kajakt. Drie regels lezen en ik ben weer even op reis. Super!

4 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij