Spring naar inhoud

Is het je wel eens opgevallen?

Wat is jouw ochtendritueel? Sta je gehaast op en ren je langs een banaan naar je fiets om naar werk te gaan? Neem je uitgebreid de tijd om wakker te worden omdat je de eerste anderhalf uur gewoon niet functioneert? Ben je meteen vrolijk en aan de babbel?

Mijn ochtendritueel bestaat uit bewust en rustig ontbijten (in deze donkere wintermaanden achter de lichtlamp) terwijl ik vaak een stukje dagboek schrijf. Ik maak een plan voor de dag, met de taken die ik wil doen. En al sinds lange tijd probeer ik me elke dag voor te nemen om alle kleine, mooie dingen die de dag rijk is bewust te zoeken en erbij stil te staan.

Op mijn fotoblog ‘Klein Geluk’ plaats ik (bijna) elke dag een foto van iets moois of inspirerend. Maar vaak neem ik op zo’n dag wel vijf of zes foto’s van mooie dingen en heb ik zeker nog vijf dingen waargenomen of ervaren die minstens zo fijn of mooi waren maar niet in een foto te vangen..

Want is het je wel eens opgevallen…
• Hoe je de regendruppels ziet vallen onder het licht van de lantaarnpaal, wanneer het donker is.
• Hoe je de ananas al ruikt voordat je weet dat het een ananas is.
• Hoe de rode rozen ervoor zorgen dat de witte rozen in de vaas nog witter lijken.
• Hoe een symfonisch muzieknummer je mee kan nemen naar de hooglanden van Engeland, zonder dat je ooit in het echt gezien hebt hoe die er uit zien.
• Hoe je op een koude morgen blij bent dat je de dag ervoor vergeten bent de verwarming uit te draaien.
• Hoe een meisje in een veel te grote winterjas en muts een hand oranje bladeren in de lucht gooit onder een herfstboom.
• Hoe je precies kan zien hoe je bent gelopen in de verse sneeuw van de winter.
• Hoe de takken van een dennenboom schijnbaar moeiteloos enorme vrachten sneeuw kunnen dragen.
• Hoe je het gras zo lekker ruikt wanneer het net gemaaid is.
• Hoe in er “hoi” op een proefblaadje bij de Hema staat in verschillende handschriften, geschreven met verschillende pennen.
• Hoe een meeuw met al zijn kracht tegen de wind in vliegt om na een aantal meter zich weer mee terug te laten nemen.
• Hoe een musje zich wast in het water dat op het schuurdak staat.
• Hoe de zon van achter een muurtje een bijna sprookjesachtig licht op de straat werpt.
• Hoe van achter een gebouw ineens een groep zwaluwen uiteen vliegt en in een sierlijke boog weer één groep vormt.
• Hoe een musje schijnbaar moeiteloos aan een muur hangt en daarna wegvliegt met zijn schaduw.
• Hoe de strakblauwe lucht uit honderd verschillende soorten blauw bestaat wanneer je er goed naar kijkt.
• Hoe wolken soms net fantasiedieren lijken die met elkaar praten of elkaar achterna zitten.
• Hoe fijn het is om in bed je sokken uit te trappen wanneer je genoeg bent opgewarmd.

Welk Klein Geluk heb jij vandaag gezien? Ik zou het leuk vinden als je het met me wil delen in een reactie. Zo maken we samen een verzameling Klein Geluk!

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over mij

Ik ben Marijke en op deze blog vind je al mijn creatieve uitingen. Ik raak gepassioneerd van de kleine elementen van schoonheid en humor die in elke dag te vinden zijn. Mijn verwondering over de wereld uit ik in verschillende creatieve projecten. Ik schrijf, redigeer, zing en maak muziek, fotografeer, illustreer en maak enveloppen en met de hand ingebonden boeken.

Lees meer over mij!

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 43 andere abonnees

Lees meer van mij