Spring naar inhoud

So wie es ist, bleibt es nicht

Het leven verandert constant. En eigenlijk is die verandering de enige zekerheid die we hebben in dit leven (naast het feit dat we ooit geboren worden en ooit sterven). Vroeger vond ik dat idee vreselijk: alles wat leuk is verdwijnt dus weer… en alles waar je zo fijn aan gewend was ook. Dat is toch super irritant?! Inmiddels heb ik een wat positievere kijk op deze beroemde uitspraak van Bertolt Brecht gekregen en is het een beetje mijn levensmotto geworden. Want inmiddels heb ik (met vallen en opstaan) gemerkt dat het eigenlijk ook heel troostend is dat alles verandert. Alles wat moeilijk is, gaat dus weer voorbij. En alles waar je maar niet aan gewend raakt ook. Bovendien helpt deze gedachte me om intens te genieten van alle kleine dingen die elke dag te bieden heeft, want als je niet oplet is het voor je het weet weer voorbij. Het helpt me om met een scherpere blik en meer dankbaarheid in het leven te staan. ‘So wie es ist, bleibt es nicht’. Het is de kracht achter mijn constant toenemende flexibiliteit en ontspannenheid. Het is de troost in lastige periodes en de levensenergie in goede periodes.

De afgelopen periode is er een hoop veranderd in mijn jonge leven. Afgestudeerd na vier jaar opleiding en een jaar stage. Nagedacht over mijn loopbaan en de eerste voorzichtige stappen gezet. Getrouwd met mijn liefste maatje en twee katjes verwelkomd als nieuwe huisgenoten. Dat waren allemaal grote veranderingen. Mijn leven ziet er op deze mooie dag in augustus totaal anders uit dan op dezelfde augustusdag een jaar (of twee) geleden. En hoewel de verandering eng en vervelend leek toen ik hem zag aankomen, kan ik niet anders zeggen dan dat de veranderingen ten positieve zijn geweest.

Grote veranderingen helpen me om weer stil te staan bij belangrijke vragen. Wat wil ik nou eigenlijk (en wat vooral niet)? Waar wil ik eigenlijk heen? Hoe wil ik mijn leven inrichten? Hoe wil ik mijn tijd gebruiken? Vragen die soms wat angstaanjagend zijn, maar uiteindelijk de deur openzetten naar een leven wat veel meer vervullend is en veel meer bij me past. En ook op kleine schaal veranderen er dan dingen mee. Zo veranderde mijn bedachte weekschema (ja jongens, zo georganiseerd leef ik…) een keer of vier tot ik een fijne balans gevonden had tussen werk, vrijwilligerswerk, sport, huishouden, tijd samen en tijd alleen. En zo besloot ik deze weblog om te toveren tot bedrijfswebsite (mét een eigen domeinnaam!), veranderde ik de layout een paar keer en besloot pasgeleden toch weer om hem weer terug te veranderen in mijn persoonlijke blog (met een pagina voor mijn schrijfbedrijf). Mijn website heeft ook weer een nieuwe layout gekregen, die daar wat beter bij past. Wat ik het leukste vind: ik heb weer allerlei inspiratiedingen toegevoegd. Mijn boekrecensies en een verzameling websites en instagram-pagina’s die ik inspirerend vind. Genoeg om eens voor rond te snuffelen! Maar ja, je weet het hè: so wie es ist, bleibt es nicht. Mijn leven verandert, en mijn website verandert mee.

Collage klein geluk

Zo heb ik ook besloten om mijn aparte weblog voor mijn fotoproject ‘Klein Geluk’ samen te voegen met mijn persoonlijke blog. Stilstaan bij klein geluk, de schoonheid en humor van elke dag, is namelijk mijn allergrootste passie en die wil ik graag wat prominenter delen. Je kunt dus regelmatig korte blogjes verwachten in het thema klein geluk: een fotootje met een kleine toelichting over iets wat die dag voor mij klein geluk was. Ik hoop dat het je inspireert om met dankbare en scherpe ogen rond te kijken naar de wereld om je heen, zodat je altijd wat moois ziet en geniet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul hier je emailadres in om deze blog te volgen en notificaties van nieuwe berichten te ontvangen per mail.

Voeg je bij 44 andere abonnees

Lees meer van mij